www.soundstudio.hu
Karnagy
Csányi Ottó

"Minél jobb zenész valaki, annál jobban tud másokat is bevonni a zene boldogító fénykörébe, annál jobban tudja szolgálni a nagy célt, hogy a zene az egész népé legyen"
/Kodály Zoltán/

Csányi Ottó 1976-ban csatlakozott Erdős Jenőhöz társkarnagyként. 1981-től a mátészalkai Ádám Jenő Pedagóguskórus egyedüli vezetője. Méltó utódja Erdős Jenő karnagyúrnak.
Segítségével, odafigyelésével, szakmai felkészültségével, pedagógusi hivatás tudatával a kórus képes az állandó megújulásra, szakmai sikerek elérésére.
1946. január 21-én született Tiszapüspökiben. Itt végezte általános iskolai tanulmányait, majd a középiskolát Törökszentmiklóson folytatta. Az érettségi után a debreceni Zeneművészeti Szakközépiskolában tanult tanárképző tagozaton, trombita és zeneszerző szakon. Később a Tanítóképző Főiskola hallgatója lett.
1971-ben megnősült, majd feleségével Nagyecseden élt házasságkötésüktől 1974-ig. Eközben Nyíregyházán a Bessenyei György Tanárképző Főiskolán elvégezte az ének-zene szakot, később a Népművészeti Intézet Nyíregyházára kihelyezett tagozatán a karnagyképzőt.
1976-tól 2009-ig a mátészalkai Esze Tamás Gimnázium ének-zene tanára, valamint a gimnázium leánykarának és a Happy Nation (1991-től) énekegyüttesének vezetője lett.
A karnagy úr felesége és mindkét gyermeke tagja a kórusnak.
Csányi Ottó nevéhez fűzhető számos vegyeskarra feldolgozott dal, illetve zongora-orgonakíséret is.

ÁDÁM JENŐ PEDAGÓGUSKÓRUS

KÉPEK:
Üdvözöllek az Ádám Jenő Pedagóguskórus oldalán!